logo qarpa balk

Logo Qarpa 18

Wil je een prefab website of een echte website?

Snel en goedkoop een 'website'? Geen probleem. Typ op Google 'goedkope site' en hits tot in de oneindigheid. Maak een keuze, typ wat teksten, upload wat foto's en voila!
Wat mij verbaast is dat mensen voor een dergelijke oplossing soms zelfs nog betalen ook gezien de vele gratis varianten die ook op het web worden aangeboden.

Overigens voor het doel dat ze hebben zijn het prima oplossingen, begrijp me niet verkeerd. Waar het om gaat is de perceptie die mensen hebben door de misleidende marketing. Wanneer je denkt dat er geen commerciële strategie zit achter dergelijke initiatieven.....serieus? we leven in 2016 hoor. Niemand (oké bijna niemand) doet meer iets voor een ander zonder er zelf beter van te worden.

Het freemium model noemen we dat. Spiek voor alle ins en out's maar op wikipedia. Geef dingen weg, bindt mensen aan je bedrijf en haal het dubbel en dwars terug.

Dus wil je eenheidsworst, een prefab oplossing enkel en alleen om een simpele webshop of website te publiceren zonder verder enige ambitie, dan is het de perfecte oplossing.

Stelling: websites maken is een AMBACHT.

Ja, ik meen het. Het eindproduct is dan wel virtueel, er is daadwerkelijk handigheid, kennis, ervaring en inzicht nodig om het vak goed in te vullen. Er zijn zelfs verschillende disciplines te noemen bij het correct bouwen en onderhouden van een goede website.

Naast een mooi plaatje (designer/grafisch ontwerper) is er iemand nodig om alles ook werkend te maken (developer). Daarnaast moet de site ook beschikbaar zijn (systeembeheerder) en logisch werken (functioneel beheerder). De inhoud van een website moet ook nog eens aanspreken (fotografen, redacteuren, copywriters, typografen, marketing manager, social media expert) en gevonden worden (seo adviseur). Tot slot moeten al deze disciplines ook met elkaar kunnen communiceren en samen een bevredigend resultaat opleveren (projectmanager).
En dit is nog maar een selectie van de beroepen die de afgelopen jaren ontstaan zijn om fatsoenlijke websites te leveren.

Voor een onderneming die geen enterprise budget heeft is het echter onmogelijk om al die man(en vrouw) kracht in te huren. Dus moeten deze ondernemingen gewoon met minder genoegen nemen. Inderdaad met minder, het is zoals het is, mooier kan ik het niet maken.

Gelukkig zijn er ambachtelijke bedrijven die tegen een reële vergoeding een serieus indrukwekkend product kunnen leveren. En zoals we weten, ambachtsmensen moeten gewoon per uur betaald worden, daar zit geen gladde (freemium) marketing strategie achter.

Tijd zit niet voor niks in Kwali'teit'. En tijd kost nu eenmaal pegels. Tenzij je mij kunt overtuigen dat je zelf voldoende hebt aan 'exposure' en/of 'enthousiasme' en daarmee ook de hypotheek of huur kan voldoen.

Kies voor prefab (Google) of kies voor Ambacht (qarpa.eu - we love internet)

Nog vragen of hulp nodig? Val mij ermee lastig en wie weet antwoord ik ook nog :-) Olaf Rietzschel
Daarom Paars | Voorwaarden | Proclaimer | © Copyright 2023 - Qarpa Solutions BV
toon mobiele website