logo qarpa balk

Logo Qarpa 18

Nop, die woordcombinatie bestond tot op heden nog niet. De gedachte erachter overigens wel. Dit is in mijn ogen dan ook de juiste nieuwe oplossing voor deugdelijk webdesign.

De laatste jaren worden we dood gegooid met de ultieme oplossing binnen webdesign en dat is:


Leuk maar.....nee.

De eerste keer dat ik er, jaren geleden, mee in aanraking kwam was ook ik zeer onder de indruk. Pak de zijkant van je browserscherm, verander het formaat en de website veranderd mee: WOW! Dit is wat responsive webdesign kan en doet MAAR.... dit is dus ook het enige wat responsive webdesign kan en doet. Responsive is sympathiek in het woordenboek en dat is ook waar het bij blijft.

Voor de duidelijkheid, de gedachte achter responsive webdesign is ervoor te zorgen dat de layout van een website zich aanpast aan het formaat van het apparaat of browser waarin de website bekeken wordt. En hoe mooi dat in eerste instantie lijkt is het soms nog best complex om goed uit te werken. Dit is een oplossing voor LUIE MENSEN! En daar kom ik straks nog even op terug.

Heb jij ooit een gemiddelde bezoeker van een website spontaan het formaat van een browser zien veranderen om vervolgens te bekijken wat dat met het uiterlijk van de website doet? Ik niet!
Als een scherm smaller is dan past de website zich aan zodat we niet opzij hoeven te scrollen. Maar de info moet ergens blijven dus dit resulteert in een verticale scrollbalk die ellendig lang wordt zodat de horizontale scrollbalk weg kan blijven. Nuttig....not. Om maar niet te spreken over de belabberde uitvoering van automatisch gegenereerde responsive websites (zie mijn schrijven over ambacht).

Luie mensen willen niet nadenken over de inhoud van hun website. En slimme mensen willen dat wel, dus moeten slimme mensen niet werken met responsive maar met responding webdesign. Responding is reageren in het woordenboek en dat is exact wat responding webdesign doet.

Bekijkt een bezoeker de website op een mobiel dan heeft de bezoeker allereerst een andere navigatie nodig en tevens andere inhoud. Pas het layout, de inhoud en de navigatie aan afhankelijk van het apparaat waarop de bezoeker de website bekijkt. De website reageert (respond) en toont dan enkel de relevante informatie. En ja, dan moet er nagedacht worden, wat is relevant.

Tot nu toe hebben testen aangetoond dat responsive webdesign totaal geen invloed heeft op de conversie (omzet) van een website. Ik durf te garanderen dat responding webdesign dat wel heeft. Tenslotte is er dan nagedacht over hoe de bezoeker de informatie te zien krijgt en dus over de communicatie met de bezoeker. Betere communicatie leidt tot betere resultaten

Onze website qarpa.eu is een goed voorbeeld van RESPONDing webdesign.

Nog vragen of hulp nodig? Val mij ermee lastig en wie weet antwoord ik ook nog :-) Olaf Rietzschel
Daarom Paars | Voorwaarden | Proclaimer | © Copyright 2023 - Qarpa Solutions BV
toon mobiele website