logo qarpa balk

Logo Qarpa 18

Wat is een mobile device (mobiel apparaat)? Volgens de huidige richtlijnen zijn smartphones en tablets 'mobile', laptops en desktop computers daarentegen niet.

Irritant als ik kan zijn wil ik deze richtlijn graag ondermijnen. Wanneer ik mijn desktop computer pak, in een heeeeele grote stevige tas plaats en meesleep naar het terras om de hoek dan mag ik stellen dat ik mobiel ben, toch? Stroom kan middels een ups (draagbare accu) in een andere stevige tas ook nog eens gerealiseerd worden. Ik vind dat best mobiel.

Maar i.p.v. een desktop met ups te verplaatsen neem ik het betere alternatief en pak ik mijn laptop, stop die in een iets minder grote tas en ga naar het terras. Ik vind dat heel mobiel.

Nu heb ik geen zin om veel te slepen maar wil ik wel fatsoenlijk beeld dus ik stop mijn tablet (iPad in mijn geval) in mijn nog kleinere tas en ik ga naar het terras. Ik vind dat heel erg mobiel.

Dan ben ik onderweg en heb ik niks aan automatisering bij me anders dan mijn smartphone (iPhone in mijn geval) in mijn jas of broekzak en ga ik naar een terras. Ik vind dat zeer mobiel.

Bottom line, ik vind alles mobiel!

Maar..... om op de huidige richtlijnen terug te komen, wat ik vind, vinden de meeste mensen dus niet. Toch wil ik een nuance aanbrengen in de huidige richtlijnen en met name in het gebruik van apparaten en niet zozeer in het vervoeren van apparaten.

Een smartphone gebruik ik meestal met 1 hand en is dusdanig klein dat ik minder makkelijk informatie en uitgebreide websites kan bekijken of zien. Zoomen of scrollen zijn dan meestal oplossingen, tenzij een website responding is (zie mijn schrijven over responding webdesign).
Een desktop, laptop en tablet hebben allen een dusdanig formaat dat een volledige website prima te bekijken is en ik begrijp dan ook niet dat een tablet als een 'mobile device' gezien wordt en ik vaak info zie alsof ik op mijn smartphone zit.

Dus mijn nuance ligt bij de tablet. Persoonlijk ben ik van mening dat deze in dezelfde categorie valt als desktops en laptops en niet in de categorie van smartphones.

Nog vragen of hulp nodig? Val mij ermee lastig en wie weet antwoord ik ook nog :-) Olaf Rietzschel
Daarom Paars | Voorwaarden | Proclaimer | © Copyright 2023 - Qarpa Solutions BV
toon mobiele website